Siervijver laten aanleggen

Een siervijver is meestal een minder strakke waterpartij met een uitgebreide beplanting. Ook verschillende vissoorten voelen zich thuis in deze biotioop.

Bij de bouw van deze organische vijvers werken we meestal met een ecologische boordlat die ons toelaat om elke natuurlijke vorm, perfect waterpas, te creƫren.

Filtering gebeurt hoofdzakelijk door de beplanting die meestal rijkelijk voorzien wordt in dit type vijvers. Een kleine lavafilter is meestal een goede oplossing. We bekijken samen de mogelijkheden. We beschikken over een groot gamma vijverplanten om helder water mogelijk te maken.

In deze vijvers voelen ook vissen, kikkers en salamanders zich thuis. Daarnaast worden ook verscheidene libellen en waterjuffers aangetrokken. In de diepere zones van de vijver bloeien onze prachtige waterlelies.

Ook borrelstenen en/of watervallen kunnen mee deze natuurlijke rustieke sfeer bevorderen. Randafwerking in natuurlijke materialen zal deze waterpartij volledig integreren in de bestaande tuin.

Ook vlonders en terrassen in hout of natuursteen kunnen door ons voorzien worden.

Hoe je het ook draait of keert: een siervijver is een investering. Indien je graag zelf de handen uit de mouwen steekt, is het zeker mogelijk om een aantal zaken in de bouw van uw vijverproject zelf te verwezenlijken.

Ander soort vijver laten aanleggen

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?