Koivijver laten aanleggen

Een koivijver is een type vijver met specifieke eisen. De focus hierbij ligt uiteraard op de prachtige vissen. Deze vijvers kunnen zowel een natuurlijke als een strakke uitstraling hebben. Ook de filtering geniet speciale aandacht om deze dieren gezond en op kleur te houden.

Bij de bouw van een koivijver moeten we rekening houden met voldoende diepte. Omdat koikarpers het water zwaar belasten moeten we zorgen voor een sterke filtering van het vijverwater. Allereerst gaan we het water mechanisch filteren. We maken steeds gebruik van voldoende bodemdrains en oppervlakteskimmers om zo het water mechanisch te gaan filteren over een boogzeef en/of trommelfilter. We kunnen het water desgewenst behandelen met UV-C.

Vervolgens zorgen we voor nitrificatie door biologische filtering met een meerkamerfilter en/of een lavafilter. Al het ammonium wordt door bacteriƫn omgezet naar nitrtriet en daarna naar nitraat. Deze nitraten kunnen algbloei veroorzaken. De nitraten kunnen enkel verwijderd worden door waterwissels bij gebruik van meerkamerfilter of nitraatopname door specifieke beplanting op een moeras/filterzone. Om nitrificatie te bevorderen wordt er beluchting van de filterzones voorzien.

Alle technieken kunnen geplaatst worden in een technische ruimte onder het terras of in een bijgebouw.
Ook hierin bieden wij verschillende mogelijkheden.

Hoe je het ook draait of keert: een koivijver is een investering. Indien je graag zelf de handen uit de mouwen steekt, is het zeker mogelijk om een aantal zaken in de bouw van uw koivijver-project zelf te verwezenlijken.

Ander soort vijver laten aanleggen

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?