Werkwijze

1 Kennismakingsgesprek

Na een telefonische gesprek of email, maken wij een afsrpaak bij jullie thuis. Bij deze eerste samenkomst bespreken we wat jullie programma-eisen zijn. Het is heel erg belangrijk en al een eerste stap in de goede richting als jullie zich eens goed bevragen over wat en hoe je uw tuin of zwemproject wilt maken. Een tuin kan door de jaren heen groeien. Misschien zijn er op dit moment kinderen, maar binnen 15 jaar kan die kinderspeelruimte een totaal andere functie krijgen enz.. Bij dit eerste gesprek laten wij alsook verschillende projecten bekijken en praten we al over de eventuele gewenste materialen enz Het eerste gesprek is vanzelfsprekend geheel vrijblijvend.

2 Opmeting en hoogtemeting

Na ons eerste gesprek en bij een overeenkomst tussen ons maken wij een afspraak om de bestaande toestand optemeten.

Bij nieuwbouw worden de plannen opgevraagd. Indien deze niet aanwezig is, zal de bestaande situatie van de woning opgemeten worden. De bestaande toestand van de tuin wordt volledig opgemeten:

 • De terreingrenzen, afsluitingen, bijgebouwen, de omgeving wordt vastgelegd via foto's
 • De bestaande beplanting (te behouden indien waardevol), de beplanting in de naaste omgeving
 • De bestaande verharding, putdeksels en riolering.
 • Het terreinprofiel wordt vastgelegd via hoogtemeting

3 Voorontwerp

Wij nodigen jullie uit bij ons op het bureau om het eerste voorontwerp voor te stellen

Aan de hand van jullie programma wordt een eerste voorontwerp gemaakt volgens uw wensen en aangepast aan de stijl van uw woning en directe omgeving. De plannen worden via verschillende perspectieven visueel duidelijk gemaakt (3d presentatie). Hier bespreken wij alsook de gekozen bestratingsmateriaal met referentiefoto's of stalen van het materiaal.

Alsook bespreken wij de gekozen beplanting, aangepast aan uw grondsoort en de directe omgeving. We overlopen of u nog bepaalde wensen hebt omtrent de gekozen hoofdkleuren in de verschillende seizoenen. Is er ook een goede verhouding tussen groenblijvende en bladhoudende planten, en is de bloeiperiode gespreid over het hele jaar - of hebt u een andere voorkeur? Ook zien we er op toe dat uw tuin onderhoudsvriendelijk is en blijft. Tijdens dit belangrijk proces bekijken we samen foto's en technische fiches van de planten die u gekozen hebt.

Na bespreking van het voorontwerp wordt het plan aangepast naar een definitief plan.

4 Ontwerpplannen

Wanneer alle aanpassingen uitgevoerd worden worden de uitvoeringsplangen en beplantingsplannen opgemaakt.

UItvoeringsplannen:

We detailleren de afmetingen, de hoogtematen en trappen, voeren een verlichtingsstudie uit en stellen u de meest geschikte materialen voor. Daarnaast krijg u alle technische details voor de uitvoering, bijvoorbeeld:

 • keuze van materialen voor oprit, terrassen en paden
 • waterpartijen, barbecue, brievenbus, ..
 • berekeningen van oppervlakte aan klinkers, tegels enz...
 • verlichting

Beplantingsplannen:

Hierop komen alle planten te staan die wij gekozen hebben samen met de aantallen. Hierbij krijg je alsook een technische bundel waarin elke plant uitgebreid wordt besproken en waar je alle nodige info vind voor het onderhouden en snoeien van de beplanting.

5 Aanleg van jullie "droom"tuin

Voor de aanleg van jullie "droom"tuin kunnen jullie kiezen uit 3 manieren;

 1. Jullie laten de tuin volledig door ons aanleggen. Wij werken met verschillende aannemers geselecteerd op kwalitieit en prijzen
 2. Jullie kiezen zelf een aannemer
 3. Jullie steken zelf de handen uit de mouwen

Natuurlijk kan je steeds de materialen via ons bestellen. Alsook doen wij regelmatig een werfbezoek zodat we alles kunnen opvolgen zodat we zelf eventueel wat kunnen bijsturen indien nodig.

Wanneer alles is afgewerkt gaan wij samen rond en overlopen wij alles om te kijken of u "droomtuin" perfect in orde is.

Nu kunnen jullie gerustloos genieten in jullie nieuwe tuin of zwemproject.

6 Onderhoud van de tuin

Een pas aangelegde tuin is natuurlijk mooi, maar elke tuin heeft wel wat onderhoud nodig. Jullie krijgen zoals hierboven vermeld een technische bundel met de nodige onderhoudstips en snoeimanieren van de beplanting.

Indien gewenst kunnen wij u een onderhoudscontract opmaken voor het onderhoud van jullie tuin.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?